沈阳通途教育培训学校(通途国际英语 www.tingtoo.org ) - 沈阳雅思培训沈阳托福培训沈阳SAT培训沈阳初、高中留学英语培训(学校)机构!

通途国际英语 沈阳雅思,托福,SAT英语培训
"沈阳留学英语培训学校"

400-709-9019

您的当前位置:首页 > 托福 > 托福阅读 > 托福阅读目的题分析

托福阅读目的题分析

发布时间:2017-02-27 10:58:00 关注量:1046次

托福阅读题型当中,目的题一般一道。这种题目注重考察单词,短语或句子在句子之内或句子之间起到的作用,这就要求大家平时阅读时,在涉猎原文细节信息的基础之上,要有意识地注意句子之间的逻辑关系以及段落的结构。作者之所以会提到某个信息,通常都是为了承接上文提到的理论,而以此信息为举例。

我们以下面这两道题为例

This mode of craft production favored the growth of self-governing and ideologically egalitarian craft guilds everywhere in the Middle Eastern city. These were essentially professional associations that provided for the mutual aid and protection of their members, and allowed for the maintenance of professional standards. The growth of independent guilds was furthered by the fact that  surplus was not a result of domestic craft production but resulted primarily from international trading; the government left working people to govern themselves, much as shepherds of tribal confederacies were left alone by their leaders. In the multiplicity of small-scale local egalitarian or quasi-egalitarian organizations for fellowship, worship, and production that flourished in this laissez-faire environment, individuals could interact with one another within a community of harmony and ideological equality, following their own popularly elected leaders and governing themselves by shared consensus while minimizing distinctions of wealth and power.

Q: The author includes the information that "surplus was not a result of domestic craft production but resulted primarily from international trading" in order to

A. support the claim that the mode of production made possible by the craft guilds w very good for trade

B. contrast the economic base of the city government with that of the tribal confederacies

C. provide a reason why the government allowed the guilds to be self-controlled

D. suggest that the government was missing out on a valuable opportunity to tax the guilds

解析:找到之前的理论,This mode of craft production favored the growth of self-governing and ideologically egalitarian craft guilds everywhere in the Middle Eastern city.
所以答案为C

Isotopic analysis of shells allowed geologists to measure another glacial effect. They could trace the growth and shrinkage of continental glaciers, even in parts of the ocean where there may have been no great change in temperature—around the equator, for example. The oxygen isotope ratio of the ocean changes as a great deal of water is withdrawn from it by evaporation and is precipitated as snow to form glacial ice. During glaciations, the lighter oxygen-16 has greater tendency to evaporate from the ocean surface than the heavier oxygen-18 does. Thus, more of the heavy isotope is left behind in the ocean and absorbed by marine organisms. From this analysis of marine sediments, geologists have learned that there were many shorter, more regular cycles of glaciation and deglaciation than geologists had recognized from the glacial drift of the continents alone.

Q: The author includes the information that "oxygen isotope ratio of the ocean changes as a great deal of water is withdrawn from it by evaporation and is precipitated as snow to form glacial ice"?

A. to explain how scientists were able to calculate how frequently the continental ice sheets expanded and contracted

B. to explain how scientists have determined that there was no great change In ocean temperatures at the equator during past glaciations

C. to provide evidence that oxygen-16 has a greater tendency to evaporate than does oxygen-18

D. to suggest that equatorial marine organisms absorb more heavy isotopes than do marine organisms elsewhere

解析:找到之前的理论,They could trace the growth and shrinkage of continental glaciers.
所以答案为A

本文是由沈阳托福培训通途国际英语的Trista老师为大家撰写的托福阅读目的题分析,在托福阅读题型的分析中,Trista老师还写了一些其他的题型分析的文章,托福阅读词汇题分析,托福阅读细节题分析,托福阅读排错题分析,感兴趣的同学可以读一下Trista老师关于托福阅读题型分析的文章。