沈阳通途教育培训学校(通途国际英语 www.tingtoo.org ) - 沈阳雅思培训,沈阳托福培训,沈阳SAT培训,沈阳初、高中留学英语培训(学校)机构!

通途国际英语 沈阳雅思,托福,SAT英语培训
"沈阳留学英语培训学校"

400-709-9019

您的当前位置:首页 > 托福 > 托福阅读 > 【托福阅读】托福阅读考试之句意替换题分析

【托福阅读】托福阅读考试之句意替换题分析

发布时间:2018-01-23 15:11:09 关注量:1107次

这样的题其实并不难,即便原文意思没有看懂,只要能清晰的把主谓宾的顺序及逻辑关系对应上,依然可以做对题。


我们以下面这两道题为例


Because they absorb heat from the environment rather than generate much of their own, reptiles are said to be ectotherms, a term identifying their major source of body heat as being external. Ectotherms heat directly with solar energy by basking in the sun, rather than through the metabolic breakdown of food, as in mammals and birds. This means that a reptile can survive on less than 10 percent of the calories required by a mammal at equivalent size.


Q: Which sentence below best expresses the essential information in the highlighted sentence in the passage?

A. Because a reptile heats with solar energy, it requires less than 10 percent of the calories that a mammal of the same see needs.

B. A reptile obtains only 10 percent of its calories from the metabolic breakdown of food; it obtains the rest by basking in the sun.

C. Some reptiles and mammals are equal in size, but they require vastly different quantities of calories for survival.

D. Reptiles need to spend only 10 percent of their time eating because they do not need as many calories as mammals of equal size.


解析:

原句this 指示代词做主语,需要还原意思,即为前一句话的主干。

所以答案为A

In a typical business conference, associates meet to discuss policy or to solve problems. The average participants do not do much specific preparing; their background and thinking usually formulate their contribution. But it is best if all participants know in advance the purpose of the conference. Some general preparation may be in order, and participants may want to take into the conference materials or data that might useful if a matter comes up.


Q: Which sentence below best expresses the essential information in the highlighted sentence in the passage?

A. Although participants cannot be expected to do too much, they should do some general preparation.

B. The conference leader should prepare all of the materials and data that will be used in the conference.

C. There is a general order to most conferences, with participants contributing ideas and information.


D. As general preparation, participants can bring materials or data that might be a part of the discussion.


解析:

原句and并列两句话,句1的主要信息是 preparation in order。

句2的主要信息是participants materials or data。

A 没有尽管-但是的逻辑关系、B 没有提到conference leader、C 没有提到information 和idea

所以答案为D





通途国际英语 · 托福(TOEFL)备考专栏为您推荐:



托福听力】【托福口语】【福写作】【托福阅读】【机经】【


该文章《【托福阅读】托福阅读考试之句意替换题分析》来源于通途国际英语,网址:http://www.tingtoo.org/TOEFL/yuedu/360.html



本文由沈阳托福培训通途国际英语原创,转载请保留链接: http://www.tingtoo.org/TOEFL/yuedu/360.html"